Creatief inkomsten genereren in coronatijd!

Vanaf dinsdag 29-9 om 18:00 gaan de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet in. De aanscherping van de coronamaatregelen heeft voor sportclubs als gevolg dat de kantine inkomsten (12% van de inkomsten!) en de aanwezigheid van publiek bij wedstrijden wegvallen. Dit is een financiële tegenvaller voor alle sportclubs. Stichting Waarborgfonds Sport stelde al eerder dat zonder een stevige inspanning van velen achteruitgang een reëel scenario is.

Eerder schreven we de blog ‘Een financieel gezondere sportvereniging begint bij jezelf!” over hoe verenigingen de benodigde inkomsten kunnen generen. Hierin vertelden we dat een vereniging geen winstoogmerk heeft, maar met de juiste inzet en een eventuele andere invulling kunnen verenigingen wel de benodigde inkomsten generen om zo de belangrijke maatschappelijke rol te blijven vervullen. Het bedrijfsleven erkent ook de maatschappelijke rol van sport(clubs) en is hierdoor vaak betrokken in de sport.

Wil je ook een toekomstbestendige financiële basis voor je club? Om het sportaanbod op een betaalbare manier aan te blijven bieden is creativiteit en professionaliteit nodig. Maak werk van je (sponsor)inkomsten! Juist nu is de aandacht voor andere inkomstenbronnen en vooral (potentiële) sponsoren ontzettend belangrijk om nog meer financiële tegenvallers op te kunnen vangen. Ben jij klaar om de volgende stap te zetten?

Dit vraagstuk viel ook bij mijn club RKSV NEO. Om een structureel nieuwe inkomstenbron te realiseren hebben we bij mijn club afgelopen jaar de NEO Clubshop gelanceerd. Via de clubshop kan NEO de leden zeer voordelige kledingpakketten aanbieden. Met de aankoop van nieuwe (betaalbare) tenues steunen de leden meteen de eigen club, want bij de aanschaf van elk artikel ontvangt NEO een financiële bijdrage van de leverancier. Hierdoor kan NEO weer nieuwe evenementen organiseren of andere mooie dingen van doen. Daarnaast hebben we in deze tijd aandacht besteedt aan onze huidige sponsoren door ze te steunen met de actie ‘Meer dan ooit tevoren, denk aan onze sponsoren!’.

Wat doe jij als club om de weggevallen kantine inkomsten te compenseren? Laat in een reactie op dit bericht weten hoe jouw club met deze maatregelen omgaat en informeer andere clubs over jouw oplossing!

Voor meer gedetailleerde informatie over de coronamaatregelen voor sportclubs kijk dan op: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

#samenstaanwesterk #maakvanjouwclubeenmerk


Wil jij per kwartaal op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van marketing, communicatie en sponsoring? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief speciaal voor sportclubs!