Een goede huisstijl voor meer sponsorinkomsten!

Een goede eerste vraag die bij menig mens naar boven zou komen bij het lezen van het woord “huisstijl”. Wat is dit eigenlijk precies? In de volgende alinea’s zal dit belangrijke begrip verder verduidelijkt worden voor u. Tevens wordt er toegelicht hoe CLUBMERK uw vereniging van dienst zou kunnen zijn op dit gebied en hoe dit leidt tot hogere sponsorinkomsten.

Men kan de huisstijl zien als een bewust gekozen manier van presentatie naar buiten toe. Hoe ziet de buitenwereld uw sportvereniging eigenlijk? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het logo, kleuren, visitekaartjes, website en een specifiek lettertype. Kort gezegd: de visuele identiteit van uw sportvereniging. Het is de eerste indruk naar nieuwe, potentiële en huidige sponsoren, dus vaak ook de belangrijkste toch? Een herkenbare, onderscheidende huisstijl kan dan ook fungeren als zeer goed communicatiemiddel waardoor de vereniging de beoogde doelgroep nog beter kan bereiken. Deze eerste indruk is van groot belang voor (potentiële) sponsoren, het geeft gelijk aan of uw club goed nagedacht heeft over de uitstraling naar buiten. Iets waar deze potentiële sponsor ook een onderdeel van gaat worden.

CLUBMERK kan uw verder helpen met het maken van een passende huisstijl voor uw vereniging. Wat is het DNA binnen uw vereniging en welke boodschap moet precies overgebracht worden? Dit zijn onder andere twee van de vragen die vooraf gesteld worden, aan de hand hiervan kan er gekeken worden naar de invulling van uw logo, huisstijl en kleurenschema. Alle aspecten dienen zowel on als offline bruikbaar te zijn voor uw vereniging. Denk hierbij aan uitingen op social media kanalen of een website of het ophangen van sponsorborden/vlaggen langs de sportvelden. Wij binnen CLUBMERK helpen graag alle verenigingen aan een frisse en professionele look zodat het aantrekken en behouden sponsoren net even wat gemakkelijker wordt.

Voor de mogelijkheden kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen, wij helpen u graag verder. Klik hier om meteen aan de slag te gaan met het verhogen van de sponsorinkomsten van uw club!